Sociale weerbaarheidstraining 'Rots en water'

Kinderen doen positieve ervaringen op, leren zichzelf kennen, krijgen sociaal inzicht en een positiever zelfbeeld.

 

De training is gericht op kinderen die:

 

‘Rots & Water’ is een methode die de fysieke en mentale weerbaarheid van een kind vergroot. Enerzijds leert het kind voor zichzelf op komen (Rots), anderzijds leert het om mee te bewegen (Water).

Informatie

Inhoud

Cursusavond ouders

Programma

De training bestaat uit:

 

  • Acht sessies van 90 minuten
  • Intakegesprek met ouders en kind
  • Oudercursusavond
  • Persoonlijk eindverslag

 

Een groep bevat maximaal acht kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar.

De kosten bedragen € 225,-.

 

 

Startdata

 

StartdatumTijdDataOuderavondLocatieMomenteel wordt deze training niet aangeboden.

 

 

 

 

 

‘Mike heeft de training als erg prettig ervaren. De eerste keer was spannend maar de tweede keer had hij zelfs erg veel zin om te gaan! Hij heeft veel baat gehad bij o.a. de rollenspellen en wij ervaren dat hij anders in het leven is gaan staan. Mike durft meer, komt meer voor zichzelf op en betrekt zichzelf meer bij zijn eigen klas, waardoor hij nog vrolijker is en nog meer zin heeft om naar school te gaan!’

 

Opbouw en inhoud

De eerste kennismaking met de groep is voor de meeste kinderen spannend, dat is meestal zo voorbij als de kinderen merken hoe gezellig het is. De oefeningen worden afgestemd op de behoefte van de groep. Vertrouwensspelletjes, improvisatiespel, kwaliteitenspel, lichaamswerk kunnen deel uit maken van het programma.

 

Door spelletjes en oefeningen leren kinderen hoe ze zich sterk en tegelijk rustig kunnen voelen. Stevig staan, concentreren en focussen zijn hierbij de basis. Ademhaling, lichaamstaal en oogcontact spelen ook een rol. Gaandeweg leren ze om deze vaardigheden te gebruiken in moeilijke situaties, bijvoorbeeld door een rollenspel.

 

De een leert zo beter voor zichzelf op te komen (Rots), terwijl de ander leert om zich aan te passen (Water) Het uiteindelijke doel is het vinden van een persoonlijke balans tussen rots- en waterkwaliteiten, tussen het vinden van een eigen weg en verbonden zijn met anderen.

Je kind volgt de training, maar als ouder wil je thuis ook graag je kind ondersteunen en stimuleren.

 

Tijdens deze interactieve avond ervaar je als ouder(-s) aan den lijve wat je kind leert. Een leerzame en gezellige avond vol van onderlinge herkenning en respect. Een moment om eens even stil te staan bij je eigen opvoedingsstijl. Je ontdekt of je zelf 'Rots' of 'Water' bent en wat dat precies inhoudt.

 

Inhoud cursusavond

  • Basisprincipes van het Rots & Water-programma.
  • Wat leert mijn kind op de training en hoe kan ik hem/haar ondersteunen?
  • Hoe kun je Rots & Water gebruiken in de opvoeding?
  • Uitwisselen van ervaringen.
  • Brandende vragen die ter tafel komen.

 

‘Ik vond het erg zinvol om deel te nemen aan de oudercursus. Zo kwam ik er achter dat ik richting mijn zoon de begrippen Rots en Water op een verkeerde manier uitlegde. Het is mooi om te ervaren wat de kinderen tijdens de training leren. Je kunt je kind dan ook veel beter begeleiden, begrijpen en zelf het goede voorbeeld geven. Samen met je kind bereik je op deze manier veel meer!’

KvK 50924893 • BTW-nr 143046767BO • info@flinkenfier.nl